Warning: A non-numeric value encountered in /wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5760

Selv om tapetsering og maling er fortsatt de mest populære dekoreringsmetoder for vegger, så velger arkitektene stadig oftere mer innovative løsninger som 3D teksturer. Ukonvensjonelle, originale og presist utformet strukturer er iøynefallende og har en fascinerende effekt av romslighet.

3D-paneler er en idee som brukes i økende grad i interiørdesignet. Original, variert design er elsket av stadig bredere publikum. Slike 3D-paneler blir brukt på kontorer, lokaler og leiligheter. Det er så mange modeller at de fungerer på flere områder som for eksempel moderne, industrielle, typisk minimalistiske og klassiske interiører.

3D-paneler er for det meste laget av høy kvalitet gips i tillegg forsterket med glassfiber som gjør dem holdbare, men samtidig naturlige og økologiske. Panelene er solgt i hvitt, men deres overflate er fremstilt slik at den kan males med en hvilken som helst veggmaling. I tillegg til gipspaneler på markedet kan du også finne paneler laget av MDF og kokos-palme fiber, imidlertid er det definitivt flest gipspaneler. Kombinert med hverandre danner de et originalt mønster på enten hele veggen eller  bare delen. Panelene vil presentere seg fantastisk i hvit farge for å framheve kun en annen struktur på veggen, men også i en sterk tydelig kontrastfarge.Strukturen av en slik vegg kan ytterligere framheves med riktig valgt lys som kan føre til nesten futuristisk effekt.

En annen løsning er keramiske fliser med en strukturert overflate. Dette er bakteppet for bunnplater det vil si – glatt glasur. Valget av keramiske fliser er virkelig stor, jo mer at hvert mønster og tekstur er unike. Hvordan bruke fliser med tekstur? Selv om de er ikke laget for fullførelse av store flater som f.eks hele vegger, vil de se flott ut på utvalgte områder f.eks over badet eller vasket. Ved å bruke fliser med tekstur kan du utpeke soner i kjøkkenet eller badet eller lage en effektiv ramme for speilet. Blomstermotiver eller fliser med ‘’quilting’’ effekt vil fungere godt i alle slags områder. Litt mer beskjedne fakturaer vil fint dekorere en gjestetoalett og gi interiøret et originalt utseende.

Mange bedrifter foreslår 3D-paneler laget av arkitektonisk betong. På grunn av en slik form og riktige lengder av sider og vinkler kan det opprettes unike former – linære, bølgete og organiske. Platene er produsert i tre farger: hvitt, naturlig grått og antrasitt. Dette gir ekstra estetiske fordeler ved å kombinere farger og framheve former. Variasjon av nyanser, striper, små misfarging, variasjon og porøsitet er en naturlig effekt for materialet som vil gi oss ønskende effekt. Platenes overflate kan i tillegg impregneres, dette vil gi en effekt av økt glans på materialet.

3D-paneler sin funksjonalitet og utseendet utfordrer gamle, dekorative konvensjoner, og skaper – bokstavelig talt – en ny dimensjon av interiørdesignet. Hvis vi ønsker å understreke den enkelte karakter av overflater og skape unike designer lønner det seg da å åpne seg for akkurat slike dekoreringsmåter av hjemmets overflate.