Warning: A non-numeric value encountered in /wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5760

Hvitt er udiskutabelt en tidløs farge, og derfor nesten aldri går av moten. Imidlertid, frykter vi ofte av denne fargen. Vår første tanke er en skole eller et sykehus. Faktisk er de aksepterte stereotyper ofte usanne. Hvitt lyser opp interiøret, gjør overflaten større og gjør at nesten alt passer inn i den. Unik skjønnhet og raffinert estetikk kjennetegner interiørdesigner preget av hvitt farge. Hvitt har en udiskutabel fordel – optisk forstørrelse av overflaten. I tillegg lyser opp interiøret og gir inntrykk av renhet. I moderne interiører er ikke bare vegger hvite, men også gulv og ofte til og med hele interiør-utstyret. Hvis hvitt virker alt for kald og ‘’laboratorisk’’, kan fargen varmes med en annen farge for å skape pastellhuer. Bestemmer vi oss for hvitt farge med en gullaktig skjær – blir interiøret mye varmere og innbydende. Det er også mulig å kombinere ulike toner av hvitt farge på vegger. Dette vil gi en interessant effekt, som en kombinasjon av forskjellige teksturer på veggenes overflate.

Hvordan skjer dette? Bruk av hvitt gir en effekt som er klart optisk: Hvitt er en farge som reflekterer lys og forstørrer interiøret visuelt. Hvitt betyr mykt og romslig – slik design gir inntrykk av romslig, naturlig opplyst overflate og samtidig blir den ideelle bakgrunnen for andre elementer.

I hvite designer kan det brukes også hvite, lyse og pastell eller naturlige etterbehandlingsmaterialer og møbler. Slik møblert interiør virker oftest større enn det faktisk er. I et fargerikt rom med hvite vegger er det viktig å sørge for at alle gjenstander er harmoniske. Øyevennlig kobling mellom møbler, tilbehør og vegg kan skapes ved å henge fargematchende malerier og pyntegjenstander – det kan gi en spennende effekt til og med ved bruk av kontrasterende farger som svart, sølv eller grå. Et annet alternativ er å innføre en aksentfarge, som til tross for en mye mindre bruk av plass vil dominere i interiøret – for eksempel rosa, lilla eller turkis. En slik løsning vil gjenopplive veggen og koble alle elementer av designet i en helhet.

Hvitt symboliserer renhet og uskyld: brukt i interiøret beroliger hele designet og innfører orden. Harmoni, friskhet, og enkelhet – hvitt bidrar for avslapping og hviling etter en hel dag med bombardement av glorete farger. En ting er rett og slett knyttet til klassikere – eleganse. Dyktig bruk av denne fargen vil gi en tidløs stil for interiøret samt med å framheve vertens god smak.

White color in interior design 1