Hager, uavhengig av sin størrelse kan fryde med sin naturlig skjønnhet, i form av stil og stemning. Ut i fra din egen vilje og fantasi har du mulighet for å framheve sin smak og stil på et bestemt område. Med hensyn til vanskelighetsnivået av hagedesignet, bør man absolutt vie mer tid på å designet av den lille hagen enn arrangementet av stor overflate.
Til og med en liten hage kan fungere som et ekstra ‘’grønt’’ rom for hjemmet. Verdt å bruke hagens lille plass på best mulig måte. Kjøp av hus med små hager istedenfor en leilighet i blokken blir i dag mer og mer populært, siden selv den minste hagen kan gi oss et øyeblikk med fred og pusterom samt med kontakt med naturen etter en lang dag. Du kan gå ut på plenen eller terrassen og slappe av i fritiden. Slike hager er relativt enkle å ta vare på, vi trenger ikke å vie store menger av tid for å pleie dem.

Det finnes noen metoder som vil gjøre at en liten hage vil virke optisk større. Fester vi et speil inntil et gjerde i hagen vår, kommer en del av hagen sprette av speilet. På denne måten får vi en optisk illusjon, som vil gjøre hagen vår større enn den er i virkeligheten. Hvis vi justerer speilet slik at lyset spretter av det, vil hagen virke lysere. En annen god måte på å øke hagens størrelse er deksel av grenser. Dette innebærer å plante vegetasjon rundt gjerdet. Klatreplanter vil fullstendig dekke gjerdet, mens busker vil gjøre gjerdet usynlig. En annen løsning er å sette et gjerde du kan montere blomsterpotter på, de vil delvis skjule gjerdet.
En liten hage kan deles opp i mindre områder med ulike funksjoner. Det er verdt å markere bestemte deler av hagen med forskjellige flater: brostein, trebjelker, steinheller osv. Da vil hagens overflate være mangfoldig og samtidig vil virke større. I denne forbindelse er det nyttig å arrangere et hjørne, der vi setter komfortable hagemøbler eller lekeplass for barna. Resten av overflaten kan vi bruke på vegetabilske beplantning, eneste vi må huske på er å ikke plante arter som vokser alt for mye opp. En god idee er å bruke husvegger som en struktur for klatreplanter eller gjerder – som videre holder potteplanter. Hage kan bli blir optisk større hvis den inneholder gule eller grønne farger, samtidig er det uønskelig med blått eller grått. Farger kan ikke være alt for lyse eller alt for mørke.