Denne fargen kan for mange virke ubrukelig, overveldende og ødeleggende for hele effekten av interiørdesignet, men faktisk kan dyktig bruk av svart ideelt adskille varme og kalde farger fra hverandre samt med å framheve unike områder. I tillegg regnes svart som en elegant og dyp farge. Svart kan også uttrykke glede og varme, hvis den er koblet sammen med skarpe, kontrastende farger. Alt komponerer seg fordelaktig med svarte fargen. Djevelen ligger nettopp i ‘’alt dette’’ det vil si tilleggsfaktorer. Svart og hvitt komponerer seg godt med alle farger, så selv om tilleggsfaktorene våre består av regnbuens alle farger, vil vi forsatt ha helhetsinntrykket av interiøret. Selvfølgelig, bør du holde deg til en fornuftig måtehold.

Svart farge, brukt som et lite tillegg til interiørdesignet inneholder kontrastende egenskaper, noe som gjør at inntrykk av monotoni og kjedsomhet brytes ned. Ved å bruke denne fargen i moderate mengder, kan vi virkelig få en frisk, original og spektakulær dekorasjon. Moderne komposisjoner får vi ved å kombinere svart med gult, klassisk hvitt, lime, skarp rosa eller andre farger som vil innføre en særegen stemning.

Denne fargen passer imidlertid primært til store og godt opplyste rom samt med ferdigstillelsen av lyse og nøytrale farger. Svart presenterer seg også fint kombinert med slike materialer som: glass, tegl, geometriske mønstre og skinnende overflater. Vi må huske på at denne fargen virker bare for ferdigstillelse av interiørdesignet, bruk av svart som hovedfarge vil gjøre dekorasjonen vår mørk, deprimerende og grim. Vi bør legge merke til at fargen gjør interiøret optisk mindre – derfor brukes den i store rom, men også i mindre overflater som et tilleggfarge. Det er viktig med tilstrekkelig belysning av svarte vegger, da undereksponering vil gi overveldende inntrykk.

Black colour in interior design - photo