Warning: A non-numeric value encountered in /wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5760

I dag viser seg oftest minimalistiske hager i nabolaget til moderne boligarkitektur. Enkelhet og symbolikk – typisk for hundrevis år gammel hage-designmåte – passer perfekt i moderne versjoner. Stadig oftere når vi for grunnleggende materialer helt i tråd med ‘’modern greenery-design’’. I arrangementer av slike typer hager spiller plass en viktig rolle. Hvis det er mulig, bør en moderne hage være åpen for omkringliggende landskapet og gjenkjenne med sin enkelhet.

Det klassiske materiale som vil alltid være ‘’fasjonabel’’ er treverket. Treverket kan brukes til å utføre mange elementer av hage arkitekturen, for eksempel: pergolaer, kanter, lysthus, terrasser, gjerder, dekorasjoner, gulv, gangveier, broer. Det gir en individuell og unik karakter av hageinteriøret. Om treverket er impregnert dvs. beskyttet mot atmosfæriske påvirkninger, malt, eller usikret – og utsatt for den ødeleggende effekten av naturen, avhenger bare av skaperens eller  eierens vilje.

Wood, metal and glass in modern garden design

En interessant måte for å gi hagen en individuell karakter kan også være bruk av glass. Glass ikke bare subtilt utskiller private og delvis-private områder fra hverandre, men kan også gi magiske effekter man kan observere for eksempel ved hjelp av farget glass. SWON er et firma som kombinerer allsidig materiale med lys for å få en skånsom overgang mellom hage-soner eller gripende vann-layout.

Det siste godt kjente materialet er metall, aktuelt hovedsaklig som bærende konstruksjon for store elementer som supplerer den arkitektoniske sammensetningen av hagen: pergolaer, broer og gjerder. Stadig mer populært er det også med innsettelse av moderne abstrakte metallskulpturer inn i hager.

I moderne hager finnes det få planter. Hvis de er plantet i store grupper, danner de vanligvis omfattende og fargerike områder der kan også se ut som grønne terninger. På grunn av sin arkitektonisk form begynner folk å innføre inn i hager såkalte – shaped plants (eng.) eller individuelle planter med veldig sterk karakter for å virke dominerende. En kompositorisk prosedyre som brukes for å koble moderne hager med arkitektur er spill av lys og skygge mellom utvalgte planter og fasade-områder eller gjerder. Arkitekturens verdier kan også understrekes med rytmen vi får ved hjelp av gjentatte beplantninger. Med hjelp av planter kan det ikke bare framheves, men også lindres alvorlige arkitektoniske former ved hage-designet. Moderne hager er ikke bare en ledsager for moderne arkitektur. De skaper sammen estetisk og funksjonell helhet.